Stærke danske transportvirksomheder går sammen

(9. juli 2015 14:57)
Stærke danske transportvirksomheder går sammen
 

 

Den Esbjerg-baserede virksomhed N&K Spedition A/S overtager aktiemajoriteten i Skive Køletransport A/S. Med dette opkøb styrker både Skive Køletransport A/S og N&K Spedition A/S sin position på indenrigsmarkedet samtidig med, at Skive Køletransport A/S fremover vil kunne tilbyde en lang række nye eksportprodukter til deres kunder.

 

Skive Køletransport A/S er oprindeligt etableret i 1978 og er kendt for service og høj kvalitet. Virksomheden har gennem de seneste år skabt et stærkt fundament hovedsageligt som køletransportør på det danske marked samt eksportkørsel til Norge og Sverige. Virksomheden har i dag 135 medarbejdere.

 

N&K Spedition, der har afdelinger i Sverige, Norge og Litauen, er markedsleder i Danmark indenfor transport af fødevarer og har en stor national såvel som international kundeportefølje af fødevarevirksomheder. Hver uge sendes mere end 700 lastvogne ud af Danmark med fødevarer til fortrinsvis Vest- og Sydeuropa, og de vender hjem med primært frugt og grønt til Danmark og store dele af Skandinavien.

 

I de senere år har N&K Spedition, som har Familien Bonniksen Holding som hovedaktionær, cementeret sin position i transportbranchen. Det er sket dels ved etableringen af et partnerskab med det velansete og mere end 100 år gamle HSF LOGISTICS i Holland, som råder over en vognpark på mere end 600 transportkøretøjer – dels ved overtagelsen af Aars Køletransport, som er en stærk spiller både på indenrigskørsel og på transporter til og fra Sverige.

 

- Nu er opkøbet af aktiemajoriteten i Skive Køletransport blevet en realitet, og her er tale om noget nær et perfekt match, fordi vi hver især har noget meget attraktivt at tilbyde den anden. Skive Køletransport er et gammelt velrenommeret firma, som er kendt og respekteret for højkvalitetstransport. Vi er meget stærke på al indenrigstransport og eksport i Norden. Med den nye struktur bliver der endnu flere muligheder på indenrigsmarkedet, og samtidig bliver dørene åbnet for eksport til det øvrige Europa, fordi vi kan trække på N&K Speditions kolossale erfaring på de europæiske markeder, forklarer direktør Anders Mikael Christensen, Skive Køletransport.

 

Planerne for N&K Speditions aktieopkøb i Skive Køletransport har været undervejs igennem længere tid, og under hele forløbet er der lagt stor vægt på at gøre tingene ordentligt. Det betyder blandt andet at virksomheden forbliver i det midtjyske, at der er lavet en løsning som sikrer, at der ingen afskedigelser vil blive i forbindelse med overtagelsen, og at personalet fortsat er sikret ansættelse på samme vilkår, som tidligere. Opkøbet vil også komme til at betyde, at N&K Spedition på sigt skaber endnu flere arbejdspladser i Esbjerg.

 

- Vi har meget store forventninger til udviklingen på indenrigsmarkedet. For nogle år siden opkøbte vi Aars Køletransport, som også laver indenrigstransporter i Danmark, og det opkøb vi nu laver med Skive Køletransport vil gøre os endnu stærkere på det danske hjemmemarked og skabe et endnu større netværk til at lave distribution i Danmark. På de svenske og norske markeder bliver vi også endnu stærkere, for der har Skive Køletransport en stor ekspertise, som vi kan gøre brug af. Det er med til at styrke vores position der.

Det produkt, vi får fremover, er meget stærkere end i dag, fordi vi vil få mange flere trailere på landevejene i Danmark og en meget større fleksibilitet overfor vores kunder, fortæller administrerende direktør Martin Gade Gregersen, N&K Spedition.

 

De to virksomheder videreføres under deres nuværende navne. I Skive Køletransport forbliver de to ejere Anders Mikael Christensen og Peter Sørensen i virksomheden som henholdsvis administrerende direktør og transport- og logistikdirektør.

 

Yderligere information: Kontakt administrerende direktør Martin Gade Gregersen, N&K Spedition, tlf. 7611 7685 eller direktør Anders Mikael Christensen, Skive Køletransport, tlf. 2257 9974.

 

Til forside
Skive Køletransport søger erfarne disponenter til vores daghold og aftenhold
Skive Køletransport A/S overtager køle- og fryseterminal i Horsens.
 
Skive Køletransport A/S  »  CVR. nr. 3358 9263  »  Majsmarken 1, 9500  Hobro»  Tlf. 9753 6211  »  info@skivekoeletransport.dk